Nemkívánatos személynek minősítette Montenegró Szerbia podgoricai nagykövetét, Vladimir Božovićot és felszólította, hogy hagyja el az országot, tudatta a montenegrói külügyi tárca.

„Božović nagykövet pénteken az illegális és illegitim 1918-as Podgoricai Szkupstinát »felszabadulásnak« nevezte, amely a montenegrói nép»szabad akaratát« fejezte ki, amivel ismételten a legközvetlenebb módon nyilvánította ki lebecsülését az állam iránt, amely diplomáciai státust biztosított neki” – olvasható a montenegrói külügyminisztérium közleményében, amely azt is leszögezi, hogy Vladimir Božović folytatólagosan és folyamatosan beavatkozik az őt fogadó ország belügyeibe, magatartása és megnyilvánulásai nincsenek összhangban a diplomáciai képviseletek részéről megszokott és elfogadott normákkal. A tárca arra is rámutatott, hogy ezt több ízben szóban és írásos jegyzékben is a nagykövet tudomására hozták, ennek ellenére ismételten ilyen megnyilvánulásra ragadtatta magát.

A tárca tudatta, hogy a diplomáciai jogokra vonatkozó Bécsi konvencióval összhangban Vladimir Božovićot nemkívánatos személynek minősítették az országban és felszólították, hogy távozzon Montenegróból.

Az említett Podgoricai Szkupstina döntéseit Montenegró Képviselőháza két évvel ezelőtt hatályon kívül helyezte, azzal az indokkal, hogy ez volt az a döntéshozó szerv, amely 1918-ban megszüntette Montenegró szuverenitását és erőszakkal megfosztotta trónjától Nikola Petrović Njegoš királyt, tudatta a nova.rs portál.