A kötelező műszaki vizsgán szigorúbb szabályoknak kell megfelelniük azoknak a járműveknek, amelyeket 2014. március 1-je után importáltak Szerbiába. Az érintett autóknak a károsanyag-kibocsátást illetően lényegesen szigorúbb feltételeknek kell majd eleget tenniük, mint azoknak a járműveknek, amelyeket Szerbiában az említett időpontot megelőzően helyeztek először forgalomba.

A vonatkozó rendelet nem új keletű, az még 2018. júliusában érvénybe lépett, de a kipufogógázok mérésére vonatkozó kitétel alkalmazását 2021 júliusáig elhalasztotta a törvényhozó.

Egyes szakemberek szerint a legnehezebben az Euro3 és az Euro4 standardoknak megfelelő járművek juthatnak majd át a műszaki vizsgán, mások szerint nem lehet ennyire általánosítani, hiszen minél több kilométert tett meg egy jármű és minél kevésbé tartották karban, annál nagyobb lehet a károsanyag-kibocsátása. Abban azonban mindenki egyetért, hogy az új szabályozás nem észszerű, mert a kategorizálást nem az Európában előírt normák vagy a gyártás éve szerint, hanem a forgalomba állítás alapján határozták meg.

Milan Vujanić, a Közlekedési Kar tanára szerint az előírások nincsenek összhangban a joggyakorlattal, hiszen visszamenőleges hatályúak. Az előírásnak a hatályba lépése pillanatától kell érvényesnek lennie, a polgároknak tudniuk kell, hogy melyek a játékszabályok, melyek rájuk vonatkoznak, mondta.

„Az autónak meg kell felelnie a műszaki követelményeknek, és azoknak a kritériumoknak, melyek alapján gyártották és eladták azokat, ezeknél szigorúbb feltételek nem szabhatóak meg. Ugyanakkor sokan vannak, akik még a gyári előírásoknak sem felelnek meg, mert nem a megfelelő módon tartják karban a járművet” – mutatott rá.

Ha a motor hibátlan, a károsanyag-kibocsátásra jelentős hatása lehet a katalizátornak és a szűrőknek is. Azonban ezek az alkatrészek nem voltak kötelezőek az Euro3 és Euro4 szabványoknak megfelelő járművek gyártásakor, így egyeseknek nincsenek is beépítve ezek az alkatrészek. Sok tulajdonos le is szereltette a szűrőket, márpedig ilyen állapotban nem fognak átmenni a műszakin, mutatott rá a professzor, hozzátéve, hogy az elemek utólagos beépítése igencsak fájdalmas lesz a tulajdonosok számára, hiszen modelltől függően ezek ára 500-800 euró között van, amihez még hozzá kell tenni a beszerelés költségét is. „Egy 2000 eurót érő autónál csak a szűrő beszerelése több mint ezer euróba fog kerülni” – figyelmeztetett a szakember, tudatta a Novosti.