Az elmúlt huszonnégy órában Szerbiában négy orvos halt bele a koronavírus-fertőzés okozta szövődményekbe – írja a Nova S portál.

Bár a hivatalos adatok azt mutatják, hogy Szerbiában csökken a fertőzöttek száma és lassan lankad a vírus ereje, egyetlen nap alatt négy orvos halt meg a fertőzésben.

Gorica Đokić az Orvosok és Gyógyszerészek Szakszervezetének képviselője arról számolt be, hogy a tegnapi nap folyamán elhunyt dr. Raško Šaponjić arilji általános orvos, a belgrádi dr. Borislav Miketić aneszteziológus, a niši dr. Irena Milić pszichiáter és dr. Saić Eminović aneszteziológus.

Az Orvosok és Gyógyszerészek Szakszervezetének adatai szerint Szerbiában eddig összesen 93 orvos halt meg koronavírus-fertőzésben.

A hivatalos szervek általában nem hozzák nyilvánosságra, ha egészségügyi dolgozó hal meg a járványban, egyedül ez a szakszervezet közli folymatosan azon orvosok neveit, akik a fertőzés következtében hunytak el.

„Általában a családok és barátok értesítenek bennünket, mi pedig közöljük a tőlük kapott híreket a nyilvánossággal. Ha valakinek a haláláról utólag értesülünk, akkor azt mindenképpen jelezzük“ – mondta Gorica Đokić.

Illusztráció (Fotó: archív)