A niši Alapbíróságon pénteken megkezdődött annak az ügynek a tárgyalása, melyben egy 19 éves belgrádi fiatalembert azzal vádolnak, hogy két gyalogost gázolt el a járdán. Egy 12 éves kisfiú és egy 48 éves férfi halt meg a balesetben.

A Szabad Magyar Szó is beszámolt a nagy vihart kavart ügyről.

A halálos balesetet követően leváltották a niši közlekedési rendőrség vezetőjét

N.S., akit azzal vádolnak, hogy édesanyja 60.000 eurót érő Audi típusú gépkocsiját jóval gyorsabban vezette a megengedettnél, elvesztette uralmát a kocsi irányítása felett, majd a járdán halálra gázolt két személyt, ártatlannak vallotta magát.

„Nem vagyok bűnös abban, amivel vádolnak. A baleset megtörtént, ezt nem vitatom, de nem én hibáztam, de ezt majd a tárgyalás folyamán fogom kifejteni” – mondta a bíróságon fiatalember.

N.S.-t a közlekedés biztonsága elleni súlyos bűncselekménnyel vádolják, amelyért legfeljebb 8 év börtönbüntetés róható ki. A vád azt szeretné, ha az esetet emberöléssé minősítenék, mert a vádlott nagy sebességgel, szinte minden szabályt megszegve, a járdán szabályosan közlekedő gyalogosokat gázolt el. A szakértők szerint legkevesebb 131 km/h-ás sebességgel száguldott, ami duplája a helyszínen megengedettnek.

A baleset helyszíne (Fotó: N1)