A belügyminisztérium dolgozói csütörtökön reggel házkutatást tartottak dr. Jovana Stojkovićnak, a Szerbiáért élek mozgalom vezetőjének lakásában – írja a Nova S portál.

A házkutatást bírósági végzés alapján a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal (SBPOK) két tagja végezte a nyíltan oltásellenes doktornő lakásában.

Az akciót Jovana Stojković és férje Vladimir élőben közvetítette a Facebookon. A rendőrök felszólították ugyan őket, hogy állítsák le a felvételt, miután azonban jogi képviselőjükkel tanácskoztak, ezt nem tették meg.

– Mintha bűnözők lennénk! Mit gondolnak, mit találnak majd, fegyvereket, vagy kábítószert annál, akit pánik- és félelemkeltéssel gyanúsítanak?  – hallható többek között a felvételen, amelyen a rendőrök nyugodt hangon próbálják meggyőzni a politikusként is tevékenykedő Jovana Stojkovićot, hogy engedje be őket a lakásba, a nő viszont az ügyvédjét hívja telefonon.

A szerb sajtó szerint a pszichológus végzettségű Jovana Stojković a szerbiai oltásellens mozgalom nem hivatalos vezetője, a Leviatán mozgalom listáján indult az előző parlamenti választásokon.

Saját bevallása szerint a választás szabadságát szorgalmazza, és szerinte semmilyen vakcina felvételére nem lehet kötelezni a polgárokat és a gyerekeket sem. 

Az orvosi kamara eljárást folytat ellene, mert nyíltan oltásellenes nézeteket vall.

75 000 dinárra büntették az Oltásellenes Mozgalom vezetőjét

A doktornőt egyébként pánik- és félelemkeltéssel gyanúsítják.

Jovana Stojković egy korábbi tüntetésen (Fotó: Nova S)