Aleksandar Vučić szerb elnök a napokban jelentette be, hogy az országban a nyugdíjasok ajándék vitamincsomagot kapnak, erről a Szabad Magyar Szó is beszámolt.

Vučić: Az állam ingyenes vitamincsomaggal segíti a nyugdíjasokat

A Nova S portál most arról ír, hogy ezek a csomagok, amelyet az egészségügyi dolgozók, illetve krónikus betegek is megkapnak, adóval együtt 9,4 millió euróba kerültek, és sürgősségi eljárás keretében kerültek beszerzésre.

A törvény szerint ebben az esetben zárt közbeszerzési pályázatról volt szó, amely során az egészségügyi minisztérium választhatta ki azokat a cégeket, akik részt vehettek ezen. Az egyetlen ajánlatot a Goodwill Pharma nevű cég vezette csoport tette, együttesen nyertek a pályázaton, az erről szóló szerződést pedig március 15-én kötöttek meg.

A szabadkai székhelyű Goodwill Pharma Kft. többségi tulajdsonosa a magyarországi székhellyel rendelkező ugyanilyen nevű cég, 20 százalékban Jójárt Ferenc birtokolja, 29 százalékban pedig a szabadkai Tamás Zoltán tulajdona, aki a szerbiai vállalat igazgatója is.

Tamás nemrég Aleksandar Vučić közösségi oldalán tűnt fel, akkor az elnök jó barátjának titulálta.

Egy szabadkai jó barát csodálatos ajándéka

2019-ben Vučić Twitter-oldalán arról is volt egy beszámoló, ahogy kampánykörútján Pásztor István kíséretében meglátogatta a céget, amely 2003 óta működik Szerbiában, 2017-ben pedig a magyar kormány jelentős támogatásával egy ipari komplexum kiépítését kezdték meg, amelyet 2019- ben adtak át.

Goodwill Pharma Szabadka

Pásztor István, Tamás Zoltán és Magyar Levente parlamenti államtitkár a gyárcsarnok átadóján (Fotó: goodwillpharma.com)

Vučić egyébként közösségi oldalán a vitaminokról is beszélt.

https://www.instagram.com/p/CNPP6Bypi0J/

A szerb sajtó nem kormányközeli része egyébként továbbra is azon a véleményen van, hogy a szerbiai nyugdíjasok nagy része jobban örülne, ha az államtól visszakapnák azt a pénzt, amit 2014 és 2018 között jogtalanul elvettek tőlük, mint a vitaminoknak, bár Vučić elnök bizonyosan elmagyarázná nekik, hogy ebben a járványügyi helyzetben sokkal jobb, ha vitaminokhoz jutnak, mintha visszakapnák a pénzüket.

Vučić čs a vitaminok (Fotó: Nova S)