Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter csütörtökön kijelentette, hogy meglátása szerint az a szakértőkből összeállított bizottság, amely az immunizációval foglalkozik, kötelezővé teszi az egészségügyben dolgozók oltását, ezzel pedig ő maga is egyetért – erről a Blic számolt be.

Véleménye szerint nincs értelme annak, hogy egy orvos, vagy egy ápoló azt mondja, elkapta a vírust, mert az oltás felvételével elkerülhette volna ezt.

Azt hiszem ez a bizottság, melyben a legjobb szakértők kaptak helyet, olyan döntést hoz majd, hogy kötelezően oltsuk be az egészségügyben dolgozókat, én pedig támogatom ezt. Mindig a szakma mellett leszek, életeket mentek, és küzdök azok ellen, akik beoltatták magukat és jól vannak, mégis álhíreket terjesztenek a vakcináról” – mondta a miniszter, aki megismételte, hogy a Szerbiában alkalmazott mindegyik vakcina hatásos és biztonságos.

Lončar szerdán azért került a figyelem középpontjába, mert azt mondta, a „szakértők” azt javasolják, hogy Szerbiában mindenki számára tegyék kötelezővé a kornavírus elleni oltást.

Lončar: A szakemberek azt javasolják, hogy tegyük kötelezővé az oltást

A miniszter arról is beszélt, hogy Szerbiában valószínűleg előnyt élveznek majd akik beoltatják magukat, amikor moziba, színházba, sportrendezvényekre, szórakozóhelyekre szeretnének bejutni.

Minél előbb beoltatjuk magunkat, annál hamarabb térhetünk vissza a normális életünkhöz” – mondta Lončar.

Zlatibor Lončar (Fotó: archív)