Goran Vesić, Belgrád alpolgármestere, aki egyben a köztársasági válságstáb tagja elnézést kért a polgároktól, amiért részt vett Crvena zvezda labdarúgó klub szerda esti ünnepségén, írja a nova.rs.

A piros-fehérek a Partizan feletti győzelmüket ünnepelték szerdán este, a kiszivárgott felvételen pedig látszik, hogy Goran Vesić volt az egyik vendég a klub helyiségeiben, ahol élő zene is volt. Vesić Facebook-oldalán nyilatkozott az eset kapcsán.

„Nagy “zvezdaš“ vagyok. Az érzéseimet nem titkolom. A Partizan felett tegnap aratott győzelmet követően elmentem a klub hoteljába, a stadionban, ahol a játékosok és a szakmai stáb tartózkodott, Dejan Stankovićtyal az élen és a klub vezetősége is ott volt, Svetozar Mijailović és Zvezdan Terzić is. Gratuláltam a győzelemhez, mert ők a barátaim“, írta Vesić a Facebook-on.

Hozzátette,  hogy egy félig nyitott helyiségben ültek, amelynek terasza is van.

„Észrevettem, hogy a játékosok élő zenét is intéztek az ünnepségre. Ez nincs összhangban az előírásokkal, de ők fiatal emberek, akik felvették a védőoltást, és akik ünnepelni szerettek volna. Nem tudom ezt a szemükre vetni. Amint ezt megláttam, elhagytam a helyiséget, ahogyan az látszik is a felvételen“.

https://www.facebook.com/Goran.Vesic.zvanicna.stranica/posts/4403656462995559

„Nem ünnepeltem, nem énekeltem, nem voltam ott néhány percnél tovább. Reggel leellenőriztem, és megtudtam, hogy a Kommunális Rendőrség járt a helyszínen, és megbüntette a klubot.

„Elnézést kérek mindenkitől, akit ezzel a lépésemmel megbántottam. Nem tudtam, hogy mi fog történni. Ha tudtam volna, biztosan nem megyek el. Ismét csak felhívom a polgárok figyelmét, tartsák be a rendelkezéseket és vegyék fel a védőoltást. Ez az egyetlen módja, hogy visszatérjünk a normális életünkhöz, és úgy ünnepelhessünk, ahogyan azt régebben tettük. Türelmetlenül várjuk azt a pillanatot, és az minden bizonnyal el is érkezik. Mindannyian tudjuk, hogy mennyire ez mellett állok ki, ezért úgy éreztem bocsánatot kell kérnem“, naveo je Vesić.

Illegális bulin vett részt a belgrádi alpolgármester (videó)

A Ne davimo Beograd Mozgalom és a Néppárt korábban a nap folyamán Vesić azonnali leváltását követelte, mert részt vett a zártkörű ünnepségen.

Goran Vesić, Belgrád alpolgármestere