Az újvidéki Alapfokú Ügyészségen indult eljárás a 31 éves belgrádi M.E. ellen, aki alaposan gyanúsítható, hogy ő rendelte meg a Daško Milinović elleni pénteki támadást.

A belgrádi férfit azzal gyanúsítják, hogy erőszakos cselekményre bujtotta fel a támadókat, akik bántalmazták az újvidéki újságíró-műsorvezetőt.

Eljárás indult két másik személy ellen is: a két surčini férfi alaposan gyanúsítható azzal, hogy tettestársakként vettek részt az újságíró elleni támadásban. Ezért a cselekedetért 6 hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatóak.

Az ügyészség szerint az egyik surčini férfi pénteken, a kora reggeli órákban Újvidék központjában, egy iskola mellett odaléptek az újságíróhoz, majd egyikük borssprével spriccelte le az arcát, a másikuk pedig egy fémtárggyal három ütést mért a karjára, aminek következtében Milinović könnyebb sérüléseket szenvedett.

A két surčini férfit pénteken állították elő, majd szombaton az ügyészség kihallgatta őket és előzetesbe helyezte mindkettőjüket, mert tartani lehet attól, hogy ha szabadlábon maradnak, folytatni fogják a bűncselekmények elkövetését, illetve nyomást gyakorolhatnak a tanúkra. A felbujtó és az egyik elkövető így rács mögött marad, míg a másik tettes szökésben van.