Éjféltől jelentkezhetnek a szerbiai állampolgárok az állam 60 eurós támogatására, Siniša Mali pénzügyminiszter adatai szerint ezt néhány óra alatt, már több mint 170 ezren meg is tették.

Mali az RTS reggeli műsorában azt mondta, hogy a nap folyamán nagyjából 1 millió polgár igénylését várják.

„Nyolc óra leforgása alatt 176.281 polgár igényelte a támogatást, a következő órákban elérjük majd a félmilliós számot, a nap végére pedig megközelítőleg egymillió igénylés futhat be” – mondta Mali, aki arról is beszélt, hogy eddigi két segélycsomag keretében az állam összesen 704 milliárd dinár értékű támogatást folyósított az állampolgároknak, illetve a cégeknek és vállalkozóknak, a harmadik csomag pedig 257 milliárd dinárt irányoz elő, a polgárok pedig nagy számban jelentkeznek.

„Amikor a 100 eurós támogatást folyósítottuk, akkor az igénylés első 30 percében 3.900-an jelentkeztek, most ugyanennyi idő alatt 20 ezren” – mondta Mali.

Mikor, hol és hogyan igényelhető a 60 eurós állami támogatás?

A pénzügyminiszter megismételte, hogy a kétszer 30 eurós állami támogatást az államkincstár (Uprava za trezor) honlapján igényelhetik a polgárok, míg azok, akik telefonon jeleznék igényüket, ezt május 5. és 15. között tehetik meg.

Siniša Mali (Fotó: Tanjug)