– A Szabadság és Igazság Pártja (Stranka slobode i pravde – SSP) jagodinai tisztségviselőjének, Katarina Jokićnak a lakásába ismeretlenek törtek be – közölte a Twitteren Marinika Tepić, az SSP alelnöke.

A betörés pillanatában Katarina Jokić és a fia nem tartózkodott az ingatlanban, ezért az SSP szerint „előre tervezett és szándékos megfélemlítésről” van szó, „maffiastílusban közvetített üzenetről, hogy a következő alkalommal akkor is bemennek, ha a lakók otthon tartózkodnak”, tudatta a párt közleményében.

A párt tudatta: a betörők előbb eltávolították a lakás bejárata előtt lévő izzókat, hogy a szomszédok ne azonosíthassák őket, noha a szomszédság így is mindent megerősített a rendőrségnek.

„Különösen gyanús és ijesztő, hogy egy ilyen esetre éppen akkor kerül sor, amikor a Palma-botránytól hangos az ország” – mutat rá az SSP, amely követeli, hogy a rendőrség és az ügyészség mielőbb kutassa fel a tetteseket és felbujtóikat egyaránt, illetve, hogy a hatóságok vegyék védelmükbe a szabadon gondolkodó embereket és mindazokat, akik” küzdenek, hogy kiderüljön az igazság a jagodinai nőkkel szembeni visszaélésekről, s amelyek kapcsán az áldozatok is és a tanúk is azt állítják, hogy azok legfőbb elkövetője Dragan Marković Palma”.

Marinika Tepić a közösségi média révén szólította fel a köztársasági főügyészt, Zagorka Dolovacot, hogy reagáljon az esetre: „Katarina Jokićnak, a barátnak, a harcostársnak, ennek a bátor nőnek, aki fellázadt a Jagodinát uraló gonosz ellen, betörtek a lakásába. Zagorka, minek kell még történnie, hogy megindítsd az eljárást Palma ellen, hogy előállítsátok és véget vessetek az emberek megfélemlítésének?” – kérdezte az SSP tisztségviselője.