Ana Brnabić szerb kormányfő kijelentette, hogy május 21-én, pénteken kezdődik majd az a kampány, amely során a 16-25 éves fiatalokat próbálják meggyőzni arról, hogy oltassák be magukat – írja az RTS honlapja.

A kormányelnök azt mondta, Szerbiában a 64 éven felettiek szinte már mind megkapták az oltást, a fiatalok körében azonban lényégesen kisebb az oltási kedv.

„Holnap indul a kampány, körbejárom Szerbiát és mindenki arra buzdítok, hogy oltassa be magát, mert csak így győzhetünk a vírus felett, és térhetünk vissza normális életünkhöz” – mondta Brnabić, aki arról is beszélt, hogy az adatok szerint egyre több fiatal kerül kórházba a fertőzéssel.

„Általánosságban nem rossz az oltási kedv, 44 százalék kürül tartunk, vannak olyan községek, ahol nagyon jók az adatok, de vannak olyanok is ahol nagyon rosszak. Belgrád egyes községeiben a 70 százalékot is elértük, Tutinban viszont még mindig 10 százalék alatt vagyunk”- tette hozzá a miniszterelnök, aki szerint Novi Pazar, Lajkovac, Mionica, Rača, Ražanj, Sjenica, Ub és Ljig községekben a leggyengébb az átoltottság, míg a legjobbak között Priboj, Kladovo, Nagykikinda és Mali Zvornik szerepel.

Ana Brnabić (Fotó: archív)