Pásztor István pénteken Belgrádban kijelentette, hogy hamarosan sor kerülhet a színházi emberek közötti, jövőképeket kialakító beszélgetésekre, szót értésre, amelyek évek óta váratnak magukra.

A VMSZ elnöke Bakondi Györggyel, Magyarország Miniszterelnökének belbiztonsági főtanácsadójával találkozott és a migráció kérdéséről tárgyalt.

– Fontos, hogy a migrációval kapcsolatban is magas szintű egyeztetések vannak Szerbia és Magyarország között – írta a megbeszélésről Facebook oldalán a pártelnök.

A magyar nagykövetségen megtartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva Pásztor azt mondta, amit a Tanyaszínházzal kapcsolatban el kívánt mondani, megtette tíz nappal ezelőtt, az MNT elnökének írt, ismert nyílt levelében.

– Egyértelművé kívánom tenni, mindennemű, a sajtón keresztüli vádaskodástól, üzengetéstől, magyarázkodástól elzárkózom, mivel azt nemcsak önmagam, de mindenkire nézve méltatlannak tartanám. Az üzengetés és a nyilatkozatokkal történő csatározások helyett hamarosan sor kell kerüljön a színházi emberek közötti, jövőképeket kialakító beszélgetésekre, szót értésre, amelyek évek óta váratnak magukra, amik miatt kialakulhatott ez a mostani áldatlan állapot. Én ebben a folyamatban kezdeményező és moderátor kívánok lenni. Se több, se kevesebb! Viszont nem látom értelmét annak, hogy arra várjak, hogy ezt más vállalja, tegye, ha bárkinek lett volna ilyen szándéka, már megtehette volna, ezért a szabadságok elmúltával indítvánnyal élek –írta Pásztor István.

Pásztor István (Fotó: Facebook/Ótos András)