Ami évekkel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, vagyis az, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség nem önálló listát indít egy olyan településen, ahol a lakosság több mint 75 százaléka magyar nemzetiségű, az mára valósággá vált.

A zentai helyi közösségi választásokon, amelyet augusztus 15-én, vasárnap rendeznek meg a Vajdasági Magyar Szövetség tagjai ugyanazon a listán kaptak helyet, amelyen a Szerb Haladó Párt tagjai is, vagyis a két párt közös listát indít.

Nemcsak Zentán van ez így, hanem a falvakban is, vagyis Keviben, Bogarason és még Felsőhegyen is közös listával indul a Vajdasági Magyar Szövetség-Szerb Haladó Párt koalíció. Keviben és Bogarason biztos a siker, mert más nem indított listát, viszont Felsőhegyen a helyi Önkéntes központ vezetője, Ősz Szabó Norbert is összeállított egy listát (10-tól 18-ig), s könnyen megtörténhet, hogy a helyiek erre, és nem pedig a VMSZ-SNS listára adják le a voksaikat.

A felsőhegyi lista:

Kevi:

Bogaras:

Tornyos:

Zentán a Kertek, valamint a Centar-Tópart helyi közösségekben a Jobb Zentáért elnevezésű csoport indít 3-3 képviselőt a VMSZ-Haladó listával szemben: a Kertek esetében a 10., a 11. és a 12., a Centar-Tópart esetében pedig a 11., a 12. és a 13. sorszám alattiak a Jobb Zentáért jelöltjei.

Zenta, Kertek:

Zenta, Centar-Tópart:

Zenta, Tiszapart-Alvég: