A legmodernebb európai szabványú irányító és biztonsági rendszerrel, villamosított vasútvonal vezet majd Szabadkától Szegedig, nyilatkozta szerdán a Pannon RTV-nek Kern Imre, Szabadka alpolgármestere. Várhatóan egy év múlva ennek köszönhetően már vonattal is eljuthatunk Szabadkáról Szegedre, mindössze negyven perc alatt.

A vasútvonal felújításának előmunkálatai már javában zajlanak a vasút szerbiai szakaszán. A Szabadka-Horgos vasútvonalon a síneket Horgostól Palicsig már teljesen felszedték. A horgosi lakosok türelmesek, hiszen régóta várnak már a vasút felújítására. A palicsi lakosok is örülnek, hiszen egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy gyorsabban és kényelmesebben eljussanak Szabadkáról Szegedre.

A munkálatok befejezésének határideje jövő szeptember. A személyvonatok Szabadka és Szeged között 120 kilométer per órás sebességgel közlekednek majd, így akár 40 perc alatt a magyar városba érhetünk.

„A legmodernebb európai szabványú irányító és biztonsági rendszerrel, villamosítva lesz a vasútvonal. Azt hiszem, hogy teljesülni fog ezzel az a vágyunk, hogy Szeged és Szabadka között modern vasútvonal épüljön ki”, nyilatkozta a Pannon RTV-nek Kern Imre, Szabadka alpolgármestere.

A vasúti átjárókat sorompórendszerrel védik majd, Palicson és Horgoson a gyalogosok és kerékpárosok vasúton való átjárását pedig aluljáró biztosítja majd. A Szabadka-Horgos vasútvonal felújítását követően, a palicsi, hajdújárási, horgosi és királyhalmi állomásokat is felújítják.

Egy hónapja tartanak már az előmunkálatok (pannonrtv.com)