Szerdán reggel kezdte meg a védőoltásokat gyártó vállalat számára szükséges infrastrukturális munkálatokat Zimonyban Belgrád önkormányzata. Goran Vesić, polgármesterhelyettes elmondta, hogy a beruházás értéke 1,4 milliárd dinár, vagyis csaknem 12 millió euró, a munkálatok befejezésének határideje pedig 120 nap, vagyis négy hónap, írja a Beoinfo.

Az út 5,9 kilométer hosszú lesz, hét méter széles, amely mellett járda és zöld övezet is lesz – összesen 475 fát és 1.100 bokrot ültetnek el. Az úttest alatt megépítik a szennyvízelvezető rendszert és vízvezetéket is, amely ellátja majd a Radio-far lakótelepet és a Nikola Tesla Repülőteret vízzel. Összesen 12,5 kilométer hosszú vezeték épül.

„Ennek az infrastruktúrának a kiépítésével a beruházók figyelmét is felkelthetjük, hiszen az autópálya mellett most kiépített infrastruktúra várja majd őket. Vagyis ez a beruházás nem csak a védőoltásokat gyártó vállalat számára készül és lesz hasznos, hanem 15-20 további potenciális gyár számára is”, mondta Goran Vesić.

Illusztráció (Pixabay)