Több amerikai tengerészgyalogos is meghalt, amikor két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a kabuli reptérnél, írja a 444.hu külföldi hírügynökségek alapján.

Az AP hírügynökségnek két amerikai tisztségviselő azt mondta, hogy a robbantásokban 11 tengerészgyalogos és a haditengerészet egyik orvosa halt meg. Az amerikai hadseregnek tavaly február óta nem volt embervesztesége Afganisztánban. A Wall Street Journal szerint a merényletekben 60 afgán civil halt meg, egy vezető tisztségviselőre hivatkozva a BBC szintén 60 civil áldozatról ír.

Az afgán egészségügyi hatóságok megerősítették, hogy legalább 60 ember meghalt és 140-en megsérültek a robbantásokban. Közben a Pentagon is megerősítette, hogy az amerikai hadsereg 12 tagja meghalt.

Az AP hírügynökség szerint az egyik merénylő ott robbantotta fel magát, ahol az emberek a hőség miatt térdig álltak az egyik szennyvízcsatorna vízében, így az áldozatok a szennyvízbe zuhantak. A Guardian arról ír, hogy a reptér egyik bejáratánál még egy fegyveres is tüzet nyitott a várakozókra. A másik bomba a Baron Hotelnél robbant, amit az evakuálásra váró nyugatiak állomáshelyként használtak.

Robbantásos merénylet történt a kabuli reptérnél (Fotó: WION/Printscreen)