Mindazok a köztelevízióban dolgozó alkalmazottak, akik augusztus 15-ig felvették a védőoltást, 10.000 dináros jutalmat kapnak, amiért hozzájárultak a járvány terjedésének megakadályozásához. Ezzel az RTS lett az első közvállalat, amely anyagi eszközökkel motiválja dolgozóit a védőoltás felvételére. Az internetre felkerült az az értesítés, amelyet a köztévé a múlt hét végén küldött ki az érintett alkalmazottainak, és amelyben az áll, hogy aznap befizették a júliusi bért. A bér mellé pedig 10.000 dinárt utalt azoknak, akik augusztus 15-ig felvették a védőoltás mindkét dózisát és az erről szóló bizonylatot eljuttatták a könyvelőségnek. Az is szerepel a dokumentumban, hogy a befizetés a 666-os kód alatt történt. Pontosan a kód száma miatt, és azért, mert az értesítésen azonban sem pecsét, sem aláírás nem szerepel, ezért többen azt hitték, hogy valamilyen viccről van szó.

A Blic emiatt felkereste a Szerbiai Köztévét, akik elmondták, hogy azok is megkapják majd a jutalmas, akik szeptember 25-ig felveszik a védőoltást. Hozzátették, a támogatás összhangban van a kollektív szerződéssel és a szakszervezetekkel való megbeszélést követően került kifizetésre.

A Szerbiai Köztévében egyébként az alkalmazottak 65 százaléka felvette a védőoltást. A járvány kezdete óta 457 dolgozó fertőződött meg és egy halálesetük is volt. Emiatt a munkát kétharmadára kellett csökkenteniük. Kiemelték azt is, hogy a jutalmat nem a tv-előfizetésből biztosították, hanem a reklámbevételekből.