Aleksandar Vulin belügyminiszter kijelentette, hogy a rendőrség gyors és hatékony intézkedései  azt bizonyítják, hogy Szerbiában a bűnüldözés sikerrel zajlik, és elmondta, hogy a rendőrség kész mindent megtenni annak érdekében, hogy a bűnözők heves nyomásgyakorlást érezzenek magukon a hatóságok részéről.

A miniszter a Bűnügyi Rendőrség Igazgatóságának ülésén megdicsérte a Sremska Mitrovica-i rendőrség tagjait, akik rekord idő alatt oldották meg annak a férfinak a meggyilkolásának az ügyét, akinek holttestére egy autó csomagtartójában találtak rá.

“A bűnözőknek tudniuk kell, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy érezzék az állam nyomását, bárhol, bármit tesznek” – hangsúlyozta Vulin.

Az év eleje óta a szerb rendőrség több szervezett bűnözői csoportot is feloszlatott, így a polgárok nagyobb biztonságban érezhetik magukat.

“Elvárom, hogy erősebben, agresszívebben szálljanak szembe a drogkereskedőkkel és bűnözőkkel szemben, mivel ezek olyan emberek, akik drogot adnak gyerekeink kezébe, könyörtelenül zsarolnak másokat, és brutális gyilkosságokat követnek el” – mondta a belügyminiszter.