Körözést adott ki a szerbiai belügyminisztérium a hetvenéves Edvard Broz, Josip Broz Tito, a Jugoszláv Szövetségi Köztársaság elnöke unokája ellen, írja a Blic. A körözést azért adta ki a rendőrség, mert a bíróság májusban Edvard Broz távollétében hozott döntést, és ítélte 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre, egy 1992-es baleset okozása miatt, amely során életét vesztette Broz utastársa. Broz 2,052 ezrelék véralkoholszinttel ült volán mögé.

Irina Kovačević, a belgrádi Másodfokú Alapbíróság szóvivője a Tanjgunak elmondta, hogy nemzeti elfogatóparancsról van szükség, vagyis az Szerbia terüetén érvényes. Amennyiben Edvard Brozt nem találják meg belföldön, az Igazságügyi Minisztérium engedélyt kért a nemzetközi elfogatóparancs kiírására is, ekkor az Interpol is keresi majd, és folyamatban van a szükséges adatok begyűjtése, hogy ennek kiírására is sor kerüljön.

Brozt 2008. óta nem tudják elérni a hatóságok, akik információi szerint az elítélt Horvátországban él.

Broz egyébként a szerencsétlenséget követően azonnal Horvátországba szökött, majd 2008. január 21-én Batrovci határátkelőn letartóztatták, amikor megpróbált belépni Szerbiába. Ekkor  három nap után szabadlábra engedték, de elvették az útlevelét. Később márciusban még megjelent a bíróságon, majd újra nyoma veszett.