Szerbia köztársasági elnöke, Aleksandar Vučić, aki egyben a hatalmi Szerb Haladó Párt (SNS) elnöke is isztambuli látogatása során a Pink tévének adott nyilatkozatában kijelentette, a SNS kész arra, hogy elfogadja a választási feltételek javítása érdekében felajánlott ajánlásokat. Hozzátette, bármennyire is nehezükre esik, készek arra, hogy elfogadják azt, amit az Európai Parlament küldöttsége ajánl, írja a Beta hírügynökség.

– Konstruktív megbeszélésünk volt, nem értek egyet sok megállapítással, de készen állok arra, hogy mindent megtegyek azért, hogy mások jól érezzék magukat – mondta.

Kijelentette, az ellenzék azt akarja, hogy „hatalomra jusson és szeresse őket a nép”, ami „nem is olyan egyszerű”.

Vučić szerint 2012-ben egyetlen olyan újság vagy hetilap sem volt Szerbiában, amelyik a hatalom ellen lett volna, míg a most megjelenő hetilapokról és egyéb médiumokról beszélve kijelentette, azok a „legundorítóbbak, semmire se valók, csak azért vannak, hogy kinyomtassanak valamit és írjanak ellenem dolgokat”.

A szerb államfő egynapos isztambuli látogatáson van, ahogy Törökország elnökével, Recep Tayyip Erdoğannal találkozik majd.

(Fotó: N1)